⭐⭐⭐⭐⭐ Afvallen en Detoxen voor €44,75

100.000+ mensen gingen je voor. Lees de ervaringen

Misleiding van de weegschaal

Voor velen staat afvallen gelijk aan het simpelweg minder zwaar zijn. Wanneer de weegschaal minder kilo’s aangeeft dan de dag ervoor is het doel bereikt. Althans, vaak voor even. Want ondanks dat er al een week geen suiker meer wordt genuttigd verschijnt er de volgende dag op het display van de weegschaal dezelfde waarde als toen men begon met het dieet.

Het getal wat de weegschaal weergeeft wordt zo vaak als graadmeter gezien dat er niet bij stil wordt gestaan wat men nu precies aan het doen is. Terwijl je misschien alleen overtollig vocht bent kwijtgeraakt. Er wordt op een bepaald moment besloten dat het maar eens afgelopen moet zijn met dat overtollige vet. En dat is prima, maar de meeste mensen denken dat het drastisch veranderen van het eetpatroon de enige oplossing is. En dan met name het flink omlaag schroeven van de calorie-inname. Het woord dieet heeft een negatieve klank en dat hoeft niet. Een dieet wordt geassocieerd met een vorm van uithongeren. Het eten van voedsel wat eigenlijk niet lekker is. Een vetvrij dieet of juist koolhydraatarm. Meestal door echt te weinig energie binnen te krijgen. Zeker, de weegschaal zal een lager getal laten zien na weken van zeer beperkte voedselinname. Het gewicht is omlaag gegaan. Maar het is niet alleen vet wat er uit het lichaam verdwenen is.

Een dieet heeft altijd betrekking tot een verandering van je eetpatroon, het aanpassen van je voeding. Een gevarieerd voedingspatroon bestaande uit nutriëntrijke producten is de regel. Het liefste onbewerkt. Puur natuur. Dát is een dieet! Gemakkelijk vol te houden een leven lang. Als je gezond eet omdat je gezond wilt blijven dan ben je al bezig met een dieet.

Het lichaam zit complex in elkaar en wil alleen maar overleven. Wat moet je dan doen om op de juiste manier en in het juiste tempo vet te verliezen? Want dáár gaat het om. Vet verliezen, maar wel je spiermassa behouden. Want je lichaam zal dus ook spiermassa gaan aanspreken als het stelselmatig te weinig voeding krijgt.