⭐⭐⭐⭐⭐ Afvallen en Detoxen voor €44,75

100.000+ mensen gingen je voor. Lees de ervaringen

⭐⭐⭐⭐⭐ Afvallen en Detoxen voor €44,75

Wat zijn Kilocalorieën?

Je hebt energie nodig om te kunnen leven, om te kunnen functioneren. Dat haal je uit je voedsel en drinken en die energie-inname drukken we uit in kilocalorieën. De gemiddelde man verbruikt 2500 kcal per dag. Een vrouw 2000 kcal. In rust + lichte activiteiten zoals eten, lachen, iets oppakken en dergelijke! Wanneer je de hele dag in bed zou doorbrengen verbruikt je lichaam sowieso zo’n 13001800 aan kilocalorieën (In de spreektaal is de calorie gemeengoed). Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar bedenk dat je lichaam een goed geoliede machine is!

Er zijn zoveel mensen die het idee hebben dat het lijf alleen energie nodig heeft om te bewegen. Niets is minder waar. Elke dag werken en sporten draagt maar voor een klein deel mee aan je verbruik ervan uitgaande dat je niet elke dag de marathon loopt. Kijk alleen al eens aan je hartslag. Maar ook je stofwisseling, organen, spiercontracties, ademhaling die grootverbruikers van energie zijn. Vooral je hersenen verbruiken enorm veel energie. Dit allesregelende zeer complexe orgaan verbruikt wel 400 kcal per dag! Zeker wanneer je daarnaast de hele dag actief bent heb je meer voedsel nodig om op onderhoud te blijven.

Dat betekent ook dat het vlak voor het slapen gaan gegeten voedsel, buiten het feit dat een volle maag het in slaap vallen bemoeilijkt, gewoon wordt gebruikt om de primaire processen in het lichaam aan de gang te houden. Wanneer je dus gemiddeld 2000-2500 kcal binnenkrijgt per dag eet je dus op onderhoud. Je lijf krijgt precies dat wat het aan energie nodig heeft. Je bent echt wat je eet! Het is puur theorie.

Wát je precies binnenkrijgt is dus ook belangrijk als het gaat om je gezondheid. Voedsel bestaat uit koolhydraten (4 kcal per gram), vetten (9 kcal per gram) en eiwitten (4 kcal per gram). Besef daarom dat je alle drie deze componenten nodig hebt, ook vet. Of je nu wilt aankomen, op gewicht wilt blijven of wilt afvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *